Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Koululaisen kesäloma

  • Koululaisen kesäloma

Teini makaa koko kesälomansa kotona "pers pitkänä."

Äiti ja isä joutuvat kuule olemaan vittumaisissa hommissa 200 päivää vuodessa. Hyvä, kun tupakalle ehtii, ja mahdetaanko palkata kesätyöntekijöitäkään, joita voisi nakittaa. 

On niin vitun raskasta ja pomokin on vittumainen. Kyllä isä ja äiti ovat vähät rahansa ansainneet. Kuten kaljansa ja tupakkansa jokipaatilla. 

Sitten pitäisi, vittu, vielä elättää noita kersoja. Saatana, saavat nekin tehdä jotain. Kyllä 14-vuotias voi jo, mokoma iso äijä, tehdä töitä. Kyllä se jaksaa.

Koulussa vaan istuu eikä viitsi edes opiskella kunnolla. Äidillä oli sentään keskiarvo 6,5. Ja mitä siitä. Äiti ja isä ovat peruskoulunsa käyneet. Ei heidän siitä enää tarvitse kärsiä. Nyt on oikeus olla tyhjäpää ja juoda kaljaa, ja olla paskahommissa. Se kirjan pänttääminen, kun oli niin vitun raskasta, eikä niitä tietoja kukaan tarvitse, koskaan. 

Niin, että kersa hommiin vaan. Jos sillä on kurjaa, niin sou vot? Niin on kuule meillä aikuisillakin! "Sä et kuule tiedä vielä mistään mitään!" "Ootas, kun kasvat aikuiseksi. Opit stna, että raha ei kasva puissa ja paskaa tulee niskaan. Ja meillä oli koulussa vielä kauheampaa."

Nykynuorethan on ihan vässyköitä. Eivätkä ne edes osaa mitään. "Että sitte, vittu, pitäis kattoo kaks ja puol kuukautta, kun ne makaa, rötvää kämpässä, eivätkä tee mitään."

Noh, asenteestahan se on kaikki kiinni. Niin, eikä pidä unohtaa, että joillekin luonto-äiti antaa kauhallisen ja joillekin se antaa vain lusikallisen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat