Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Vasemmistoliiton tulevaisuus

  • Vasemmistoliiton tulevaisuus

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on ilmoittanut luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta. Hänen tilalleen on suurella todennäköisyydellä nouseva Li Andersson. 
Jos näin tulee tapahtumaan, menettää Vasemmistoliittomielestäni loputkin alkuperäisestä sisällöltään ja suunnastaan.
Anderssonin myötä puolueesta voi pahimmassa tapauksessa tulla pääkaupunkivetoinen  feministien puolue, jolla ei ole enää mitään tekemistä työväestön kanssa.

Erityisesti Perussuomalaiset ovat nielleet vasemmiston äänestäjiä, työväestön kokiessa olevansa lähempänä perussuomalaisten ajamia asioita. Toki tuoreimmat gallupit eivät persuja mairittele mutta äänestäjät ovat liikkuneet SDP:n suuntaan, eivätkä vasemmiston.

Perussuomalaiset on oikeistolainen puolue. Jos työväestöä siirtyy yhä enemmän heidän riveihinsä, iloitsisivat  tästä luonnollisesti perinteiset oikeistopuolueet. Tällöin vasemmisto kurjistuisi  entisestään, pelaamalla suoraan oikeiston pussiin valitessaan kohtalokkaasti tulevassa puheenjohtajakisassaan. Vasemmistoliiton kannattaisi nyt, jos koskaan, äänestää johtajakseen henkilö, joka vetoaa työväen massoihin. 
Joku, jolla on uskottava työläistausta, ja kykyä pysyä kovana neuvottelupöydissä ja kabineteissa.

Li Andersson on poliittinen broileri, kuten Väyrynen, Esko Aho, Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen aikanaan. He, kuten Andesson, olivat luoneet uransa puoluekoneistoissa. Ns. oikeasta työstä heillä ei ollut kokemusta.

Työväestö kaipaa puoluetta, joka turvaa sen ansaitsemat oikeudet nykypäivän taloudellisesti epävakaassa maailmassa, ei kasvisruokapäiviä vaativaa ja feminististä jargonia suoltavaa kympin tyttöä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos ehdokkaita tulee enemmän kuin yksi, suoritetaan neuvoa-antava jäsenäänestys. Mikäli joku ehdokkaista on selkeä suosikki, on puoluekokouksen paha mennä muuttamaan äänestyksen tulosta. Jäsenet myös tietävät millaisen puheenjohtajan haluavat. Varmaa on se, että tuleepa valituksi kuka hyvänsä, niin puolueen ulkopuolisten mielestä valinta on huono.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kaikella kunniotuksella TP uskollisuudesta vasemmistoliitolle, oletko koskaan miettinyt mihin entiset aktiivit vasemmistoliittolaiset ovat kadonneet?, ilmeisesti et.

Vasemmistoliitosta näyttää tulevan Helsingin yliopiston kampuksella toimiva feministi liike.

Nyt jos koskaan vasemmiston pitäisi koota voimansa, mielestäni professori Heikki Patomäki on oikessa. Patomäki totesi " Uskon, on aika avata myös keskustelu puolueen uudesta nimestä ".

Heikki Patomäki unohti puolueohjelman ja puolueohjelmasta kiinni pitämisestä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Maailma muuttuu, sukupolvet vaihtuvat. Tulevaisuus on nuorten, eikä vanhojen pappojen ja mummien kannata heitä muistuttaa kuin ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolustamisesta. Maalliset asiat ovat kaikkina aikoina neuvottelukysymyksiä ja Vasemmistoliiton rooli on olla sen tavan tallaajan puolella olivat he sitten eläkeläisiä, ammatti-ihmisiä tai vielä opiskelevia nuoria.

Puolueen nimi ei ole oleellinen asia, puoluejohto vaihtuu silloin tällöin, ohjelmat uudistuvat. Poliittiset pikavoitot eivät ole itseisarvo. Toki puolueen kannatuksen kääntyminen nousuun olisi hyvä saada muulla syyllä kuin nykyisellä köyhien kyykytyspolitiikalla. Mutta sekin tietenkin kelpaa syyksi kun oikein tarjottimella tarjotaan.

Toimituksen poiminnat