Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Suomi on kamala paikka elää

  • Suomi on kamala paikka elää
  • Suomi on kamala paikka elää

Pastori Marjaana Toiviainen ilmoitti erään edesmenneen valtakunnankanslerin syntymäpäivänä Suomen hallitukselle sen voittaneen, mitä tuli turvapaikanhakijoita koskeviin ongelmiin. Arvon pastoritar kertoi myös muuttavansa Tansaniaan, koska hän ei voi asua enää Suomessa, kun täällä on niin kurja elää.
Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Otetaan esimerkiksi poliisimme. Joitakin huumeyksikön isoja pomoja lukuunottamatta Suomen poliisia on erittäin vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta, lahjoa. Poliisin pannahinen ei päästä murhamiestä tai rattijuoppoa niin vain käpälämäkeen. Mustan maijan kovalle takapenkille joutuvat mm. myös raiskaajat, pahoinpitelijät ja kaiken maailman muut rikolliset ja järjestyksen häiritsijät. Tansaniassa poliisi on avarakatseisempi, joka ymmärtää, että eihän kaikkia nyt voi alkaa pidättämään vaikka he olisivat menneetkin lakia vastaan rikkomaan. Varsinkin jos sattuu olemaan ansioitunut tai lojaali kansalainen, joka tarvittaessa tukee poliisia taloudellisesti. Ei sellaista henkilöä voida jonkun petoksen, tai väkivaltaisen pahoinpitelyn perusteella noin vain putkaan heittää.

Samaa voi sanoa säälittävästä oikeuslaitoksestamme. Tansaniassa, toisin kuin Suomessa, lainoppineet ymmärtävät kunniallisen ja lakia ja oikeutta rahallisesti tukevan kansalaisen päälle. Ei häntä voida tuosta vain alkaa tuomitsemaan, vaikka lakikirja jossain kohtaa niin sanoisikin. Kirosana koko lainoppineiden poppoo, joilla ei ole pätkääkään ymmärrystä erilaisten ihmisten erilaisille tarpeille. Vaikka mallikansalainen olisikin syyllistynyt useamman kerran vaikkapa samaan rikokseen, niin he eivät näe, että ko. aina yksittäistapaus, joka on vahinko. Tansanian oikeuslaitos sen sijaan ymmärtää varmasti ihmisen erehtyväisyyden päälle.

Sitten ovat nuo meidän virkamiehemme. Mitä selkärangattomia nilviäisiä. Noudattavat mokomat pääasiallisesti lakia ja kohtelevat lähestulkoon kaikkia samalla tavoin. Ja vieläpä samanarvoisesti. Ei saa Nokian johtajan vaimo enempää sosiaalitukia kuin Korsolainen yh-äiti. Ei ainakaan joka kerta. 

Ja tuo meidän kirottu verokarhumme, joka on yhteydessä ihmiseen kehdosta hautaan, halusi tämä sitä tai ei. Ei ole mahdollisuutta kunniallisen kansalaisen kiertää veroja, silloin kun tilanne sitä vaatii. Ei ainakaan ilman kansalaisten ja median paheksuntaa. Kyllä ainakin papit ja muut hengenmiehet ja -naiset tulisi vapauttaa veroista. Kyllä poppamies tekee yhteiskunnalle palveluksen jo pelkillä loitsuillaan, jotka poistavat pahojen henkien aiheuttamat taudit pois ihmisistä. Pitäisikö maallikkosaarnaajaa vielä tämän jälkeen verottaa? Käsittämätöntä.

Infrastruktuuriin Suomessa uhrataan holtittomasti rahaa niin, että tiet pysyisivät edes jotenkin ajokuntoisina (Etelä-Pohjanmaata lukuunottamatta). Ja junat ja bussit ja metrot ja ratikat kulkevat lähestulkoon aikataululleen. Eikö olisi fiksumpaa odottaa, että kyseinen liikenneväline olisi täynnä, ja lähteä sitten matkaan, kuten käytännöllisessä Tansaniassa. Ja eikö teiden kunnostusta tule priorisoida? Tarvitseeko niiden köyhimysten sieltä Jakomäestä päästä keskustaan aina uuden asfaltin päällä? On kai tärkeämpää, että presidentti ja pääministeri pääsevät virka-asunnoiltaan hallintopalatseihinsa tasaisella kyydillä. 
Toisaalta, onko sillä väliä, sillä mokomat kun ovat valittu demokraattisilla vaaleilla. Sen siitä saa, kun päästää kansan sörkkimään äänestyslappujen kanssa, eikä varmista etukäteen vaalien voittajaa muutamalla valmiiksi painetulla lipukkeella, jossa sattuu olemaan nykyisen presidentin numero. Senpä vuoksi meillä valtaan nouseekin kaikenmaailman Sipilöitä ja Soineja, jotka päätöksillään vievät Suomen yhä kauemmaksi Tansanialaisesta paratiisista.

Tuossa Afrikkalaisessa paratiisissa armeija seisoo jämptisti vallanpitäjän takana, kunhan tämä lupaa heille leipää ja sirkushuveja. Toista se on täällä ihmisoikeusvaltion pilapiirroksessa, missä Puolustusvoimien määrärahoja leikellään, eikä se edes kapinoi. Olisi paljon turvallisempaa, jos Senaatintorilla olisi pari tankkia ja muutama kymmenen sotilasta vartioimassa. Pysyisivät ne aukion toisella laidalla päivystävät kaiken maailman dosentitkin ruodussa, eivätkä haukkuisi aina hallitusta milloin mistäkin päätöksestä. Tansaniassa on ymmärretty, että kansallisen yhtenäisyyden turvaamiseksi voi käyttää silloin tällöin armeijaa. Kunhan sille luonnollisesti korvataan arvokkaasta vaivannäöstään. 

Sentään jotain olemme osanneet ottaa opiksemme pastori Toiviaisen ihannemaasta. Tansaniassa 98 prosenttia aloittaa koulunkäynnin. Meillä lienee päästy ajan kanssa myös samoihin lukemiin. Suomessa taasen ei ole ymmärretty, että suuri väestö takaa suuremman elintason kaikille kansalaisille. Suomessa naiset pitävät koipensa kiltisti ristissä ja saavat, jos saavat, yhden lapsen 30 ja 40 ikävuoden välillä. Aikanaan meilläkin yritettiin rakentaa Suur-Suomea mutta nuo kommunistien pannahiset, jotka ovat nostaneet 60-luvulta asti Tansaniaa yhä vain ylöspäin, romuttivat sellaiset kansallismieliset unelmat sotien jälkeen.

Saamme edelleen kärsiä talouden vapauttamisesta. Se on johtanut kaikenlaiseen kasvuun ja avoimuuteen. Eksoottisemmat tuotteetkin ovat päässet markettien hyllyille. Ruokaa on liikaa, ja sitä pitää jakaa köyhille. Valtio vain velkaantuu ja velkaantuu. Maailmanyhteisö anteeksiantoi Tansanian velkoja, ja ruoan ylituotantoa ei ole siellä nähtykään. Köyhille ei aneita jaella, toisin kuin täällä, jossa KELA ja sosiaalitoimi maksavat kaikenmaailman tukiaisia kurjallistolle, jottei se menisi kaduille mellakoimaan, ja saisi elää ihmisarvoista elämää. Noh, onneksi näin ei ole ihan kaikkien kohdalla. Osataan meilläkin kirjoittaa sellaisia pykäliä, että ihmiset voivat jäädä tyhjän päälle. Tansaniassa köyhien ryppyilyt kyllä hiljennettäisiin armeijan ja poliisin tuella. 

Ja mikä kauheinta, meillä saavat kaikenmaailman homot ja muut seksualistit käyskennellä kaduilla vapaana ja mennä naimisiin, ja tehdä keskenään ties mitä. Meillä, kun on näitä ihmisoikeuksiin perustuvia perustuslain ja muitten lakien pykäliä. On yksilönvapautta ja syrjintäsuojaa ja herraties mitä säädöstä ja asetusta. Ei saa tehdä sitä, eikä saa tehdä tätä, kun se mukamas loukkaisi toisen vapautta.
Kehoitankin kaikkia seuraamaan Marjaana Toiviaisen esimerkkiä, ja muuttamaan Tansaniaan. Tai Ugandaan. Tai vaikka Keski-Afrikan Tasavaltaan. Pääasia, etteivät mm. sellaiset turhakkeet, kuten imeväisyyskuolleisuuden määrä ja terveydenhuollon taso, ole kriteerinä oman kotimaan valinnassa.

Toivotankin arvon uskonsisarellemme autuaita päiviä lämpimille leveyksille, Kilimanjaron juurelle, missä paistaa aina aurinko, eikä talvi pääse autoilijaa eikä kaupunkilaista yllättämään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Taisteleva pastori Toiviainen on ihan minun suosikkejani pastorien joukossa. Hänhän hoitaa Jumalan hänelle uskomaa virkaa suurella tai peräti ylisuurella antaumuksella.

Ihan vain yhtenä yksityiskohtana: synnintunto. Eikö se ole papin tehtävä herätellä sitä meissä syntisissä ihmisissä? Hyvin on tässäkin pastori Toiviainen toiminut. Hyvä jos ei saanut virkaatekeviä poliisejakin synnintuntoon.

Mitä minulle tuntemattomaan Tansaniaan tulee, niin siellä lienee kaikki paremmin kuin täällä. Siksi sinne muutto on suuri houkutus. Nyttemmin näyttää, että pastori Toiviainen on voittanut tämänkin kiusauksen ja hän jääkin jatkamaan taistelevaa maahanmuuttajatyötään Suomeen. Tästä varmaan monet ovat kiitollisia.

Miltei ainoa minulle edelleen mysteeriksi jäävä seikka tässä taistelevan pastorin tapauksessa on se, että miten monta maahanmuuttajaa hän oli aikeissa pelastaa Suomesta Tansaniaan ja mitä näille ihmisille nyt tapahtuu?

Minä puolestani kiitän blogistia asioiden taustan valaisemisesta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Oliko Ristolle joku banni iskenyt, kun et ole aikoihin täällä näkynyt?
Hersyvä huumorisi on Puheenvuoron paikallisia maksimeja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olihan sitä banniakin. Sitten jossain vaiheessa pyysin poistamaan koko blogini. Nyt anoin nätisti pääsyä takaisin ja sain luvan kirjoitella.

Jouko Vanne

Mutta ei tarvitse kuin katsoa ikkunasta ulos, niin näkee että on Tansaniassa ainakin paremmat kelit kuin täällä koto-Suomessa https://flic.kr/s/aHsiDtNkkV

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On jos vertaa Tansaniaan.. Mutta on täällä niin paljon kauheaa, jota ei edes haluta muuttaa..

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

En ole seurannut tätä tapausta mutta ihmettelen jos papitar on väittänyt Tansaniaa
paremmaksi maaksi !

Olin puoli vuotta muilla mailla ja lämpimällä saarella ! Talvikelit ainakin olivat paremmmat mutta toki vesijohtovesi huonompaa.

Aurinkonvalo on hieman epätasaisesti jakautunut täällä vuoden aikana.Talvella ei juuri mitään ja kesällä sitten tuutin täydeltä. Toki se passaaa kansalle josta iso osa kärsii maanis-depressiivisyydestäj a hautoo itsemurhaa.

Jonkin verran olen ehtinyt talven tapahtumiin tutustua. Laaja perhesurma näyttää tapahtuneen ja joku pohjoisen jannu kiikutettu käräjille pariteltuaan 250kg karjun kanssa. Eli sivistyskansaahan me edelleen.

Ei muuta kuin saatanan hyvää vappua !

http://files.fitfashion.fi/wp-content/uploads/site...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Toivon hartaasti, että Tansania ottaisi vastaan kaikki ne pakolaiset, jotka pyrkivät tänne kurjaan Suomeen.

Taloudellisesti se kannattaisi kummallekin osapuolelle vaikka Suomi maksaisi Tansanialle vain puolet siitä mitä hoitaminen täällä maksaa.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Tosi hyvä kestävyys mustassa huumorissa, kesti koko tekstin läpi. Olet selvästi lahjakas kirjoittaja, oli sen sisällöistä mitä mieltä tahansa. Onnea jatkoon.

Toimituksen poiminnat