Turku Pride

Turku Pride on saanut osakseen kovaa kritiikkiä.

Tapahtuman painotukset on koettu mm. liian yksipuolisina. Taustalla on sanottu olevan kasvava vastakkainasettelu cis-homojen ja transihmisten välillä.

Voin omalta, yksityisen ihmisen ja cis-homon näkökulmasta kommentoida ko. prideä.

Vaikka turkulainen olenkin, en osallistunut tänä vuonna tapahtumaan. Pääsyynä oli Juho Pylvänäisen valinta puistojuhlan ensimmäiseksi puhujaksi. Hänen käyttäytymisensä esim. mikroblogipalvelu Twitterissä on puhdasta nettikiusaamista. Ja kommunikointitapansa erimielisiä kohtaan, kauniisti sanottuna, ala-arvoista. Mainittakoon, että itselläni ei ole antipatioita ko. henkilöä kohtaan, vaikka hän ajatuksiani onkin haukuskellut.

Toiseksi en pidä siitä, että pridestä tehdään jokin vihaisten nykyfeministien mielenosoituskulkue. Pride on mielestäni ilon ja hauskuuden juhla, jossa on esillä komeaa paljasta pintaa ja hurlumheitä. En halua nähdä pridessä, kärjistetysti sanottuna, uhriutuneita lättäpääfeministejä.

Osallistuin tänä vuonna Helsinki pride -kulkueeseen. Koin sen mukavaksi ja avoimeksi, vaikkei sää sallinutkaan paljoa paljaan pinnan esittelyä.

Henkilökohtaisesti minusta on kurjaa, että vuosikymmeniä oikeuksiensa puolesta taistelleiden homojen sekaan tunkee vihaisia feministejä omine agendoineen. Trans- ja muut sukupuolivähemmistöt saavat toki osallistua juhliin mutta se tulee tehdä ilon ja hyvän mielen hengessä. Ei vihaisena mielenosoituksena.

Minua myös harmittaa ilmapiiri, jossa seksuaalivähemmistöistä tehdään uhreja. Olen luonnollisesti tavannut joukon transihmisiä, ja he ovat mielestäni aina edustaneet rohkeutta. En ole koskaan nähnyt heitä minkäänlaisina uhreina. Päinvastoin.

Mielestäni nykyfeminismi imee sen ilon, vapauden ja vapaamielisyyden, joka pride-tapahtumiin on totuttu liittämään.

Liika poliittinen korrektius aiheuttaa ainoastaan enemmän pahaa kuin hyvää.

MarcusPetj
Turku

Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia. Kirjoitukseni kertovat enemmän minusta kuin käsittelemistäni asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu