Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Turku Pride

  • Turku Pride

Turku Pride on saanut osakseen kovaa kritiikkiä.

Tapahtuman painotukset on koettu mm. liian yksipuolisina. Taustalla on sanottu olevan kasvava vastakkainasettelu cis-homojen ja transihmisten välillä.

Voin omalta, yksityisen ihmisen ja cis-homon näkökulmasta kommentoida ko. prideä.

Vaikka turkulainen olenkin, en osallistunut tänä vuonna tapahtumaan. Pääsyynä oli Juho Pylvänöisen valinta puistojuhlan ensimmäiseksi puhujaksi. Hänen käyttäytymisensä esim. mikroblogipalvelu twitterissä on puhdasta nettikiusaamista, ja kommunikointitapansa erimielisiä kohtaan, kauniisti sanottuna, ala-arvoista. Mainittakoon, että itselläni ei ole antipatioita ko. henkilöä kohtaan, vaikka hän ajatuksiani onkin haukuskellut.

Toiseksi en pidä siitä, että pridestä tehdään jonkin vihaisten nykyfeministien mielenosoituskulkue. Pride on mielestäni ilon ja hauskuuden juhla, jossa on esillä komeaa paljasta pintaa ja hurlumheitä. En halua nähdä pridessä, kärjistetysti sanottuna, uhriutuneita lättäpääfeministejä. 

Osallistuin tänä vuonna Helsinki pride -kulkueeseen. Koin sen mukavaksi ja avoimeksi, vaikkei sää sallinutkaan paljoa paljaan pinnan esittelyä.

Henkilökohtaisesti minusta on kurjaa, että vuosikymmeniä oikeuksiensa puolesta taistelleiden homojen sekaan tunkee vihaisia feministejä omine agendoineen. Trans- ja muut sukupuolivähemmistöt saavat toki osallistua juhliin mutta se tulee tehdä ilon ja hyvän mielen hengessä. Ei vihaisena mielenosoituksena. 

Minua myös harmittaa ilmapiiri, jossa seksuaalivähemmistöistä tehdään uhreja. Olen luonnollisesti tavannut joukon transihmisiä, ja he ovat mielestäni aina edustaneet rohkeutta. En ole koskaan nähnyt heitä minkäänlaisina uhreina. Päinvastoin. 

Mielestäni nykyfeminismi imee sen ilon ja vapauden, ja vapaamielisyyden, joka pride-tapahtumiin on totuttu liittämään.

Liika poliittinen korrektius aiheuttaa ainoastaan enemmän pahaa kuin hyvää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Näimpä! ja toinen asia on se että mennään liian Seksistisen puolelle! Siis omasta mielestä. Eihän Sexhibition tapahtumaakaan tehdä julkisesti kadulla.. Ja on K18 sisäänpäässy jne..

Muuten minun puolesta on ok tapahtuma, ja hiphei homoille jos haluavat omaa asemaa parantaa, mutta tekisivät sen tyylikkäästi ja kunnolla, niin ulkopuolisetkin voisivat kannattaa tapahtumaa, ja ajatusta! :)

Ulkomailla (Usassa) Se vasta yli onkin mennyt.. Aivan älytöntä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olen itse osallistunut parina vuonna Prideen, ja ihan mukava tunnelma niissä on ollut. No, viime vuonna yhden juontajan huumori kyllä särki korvia, yleisön joukossa oli myös lapsia joten ihan kaikkia rivouksia joita mieleen pulpahtaa ei olisi ollut pakko kaverin ääneen sanoa.

Minusta on ikävää, jos sukupuolivähemmistöjen välille tulee vastakkainasettelua. Kyllä kaikkien kukkien transihmisistä aseksuaaleihin pitäisi antaa kukkia. Itse en tämän vuoden Prideen osallistunut muuten kuin käymällä katsomassa esityksen Eino, mutta se saattoi hyvinkin olla Priden parasta antia:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241973...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Millaisten vähemmistöjen juhla Pride EI ole?

Toimituksen poiminnat