Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Lupa seksiin

  • Lupa seksiin

Lupa seksiin tulee vastaisuudessa hakea käräjäoikeudelta. Tätä varten tarvitaan sosiaalitoimen- ja lääkärinlausunnot. Syiksi kelpaavat lapsen hankinta, hääyö, hääpäivän vietto tai terveydelliset syyt, kuten rentoutuminen tai parisuhteen hoito. 
Jälkimmäiseen tarvitaan myös terapeutin lausunto.

Huom! Lupa seksiin myönnetään vain, jos kumpikin osapuoli on halukas aktiin. 

Seksin aikana suoritettavat toimenpiteet on kirjattava tarkasti ylös hakemukseen, ja niitä on rikoslain nojalla aktin aikana noudatettava.
Sovitusta poikkeamisesta tuomitaan rikoksesta annetun lain mukaisesti.

Itse akti tulee suorittaa käräjäoikeuden määräämissä tiloissa (paikallinen terveyskeskus, kunnan tai kaupungin sosiaalitoimi tai KELAn toimisto).
Akti tullaan videoimaan ja sitä tullaan seuraamaan lääkärin, sosiaalityöntekijän, oikeuden määräämän henkilön ja poliisin toimesta. 

Lupahakemus maksaa 250 euroa ja itse aktin suorittaminen 350 euroa. Anomuksen voi perua korkeintaan seitsemän päivää ennen aktia. Muussa tapauksessa rahoja ei palauteta. Anomus seksin harrastamisesta tulee toimittaa lähimpään käräjäoikeuteen viimeistään 270 päivää ennen aiottua aktin suorittamista. Hakemuksen arvioitu käsittelyaika on noin kuusi kuukautta. Kielteisestä päätöksestä ei voi valittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hyvin eritelty prosessi. Ei muuta kuin lainsäädäntöä kirjoittamaan.

Ja miehille vinkki. Kannattaa käydä maksullisilla. Vähemmän byrokratiaa. Pyytää vain kuitin maksusta ennen naintia.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Blogisti ei tiennytkään, että huumorin, sarkasmin tai satiiriin levittämiseen vaaditaan erillinen lupa. Siirtymäkauden aikana luvan hakeminen taannehtivasti on kuitenkin mahdollista. Luvat on kuitenkin kiintiöity, joten kannattaa kiirehtiä, jotta välttyy seuraamuksilta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Se kansanosa, jolle on epäselvää ovatko he saaneet suostumuksen seksuaaliseen kanssakäymiseen lähetetään uudelleenkoulutettavaksi. Lehtoreina toimivat Lauri Törhönen, Tomi Metsäketo ja Matti Putkonen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olen yrittänyt kysellä, mutta keneltäkään ei tähän mennessä ole vastausta irronnut, joten jospa Kangasluoma kertoisi yksiselitteisesti, millaisen suostumuksen pystyy jälkikäteen todistamaan oikeudessa, jos vaikka käy niin että jollekin tulee muistinmenetys suostumuksen suhteen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei minkäänlaista. Seksi loppuu kokonaan niiltä, joilla on ongelmia suostumuksien kanssa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Tämä selvä. Kun ei ole hajuakaan miten tämä pitäisi määritellä, ei voi kuin lyödä keskustelun läskiksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

Etkö lukenut blogia? Kommentoin samalla vain samalla tyylillä.

Jotta voin vastata kysymykseesi niin johtuuko tuo mainitsemasi muistinmenetys seksin aikana tapahtuneesta pahoinpitelystä?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Koko homma pitää ottaa videolle. Sopimushan voidaan peruuttua tietyin edellytyksin. Mielipide ja kiinnostus seksin harrastamiseen voi muuttua aktin aikana ja vaikka olisi yhteisymmärryksessä hommiin ruvettu niin mielipide voi muuttua loppua kohden. Video paljastaa totuuden tapahtumien taustalta. Tosin siitä saa taas vastaavasti salakatselusta tuomion.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #10

Viimeinkin minulle selvisi, miksi niissä amerikkalaisten elokuvien seksikohtauksissa hoetaan koko ajan "ou-jeah, ou-jeah, ou-jeah". Sillä siis todistetaan, että suostumus on kyseisellä hetkellä edelleen voimassa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Niin ja tietääkö joku, että saako vetää pikkuveljen pois, jos partnerin mieli muuttuu kesken aktin vai pitääkö olla liikuttamatta. Ymmärrän kyllä, ettei työntöjä sallita silloin. Se on selvää.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #10

Axel Smith olikin edelläkävijä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

#Suostumus2018? Taas yksi hullutuskampanja vailla järjen hiventäkään...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Loistava pätkä!! Näin se alkaa tuntumaan, veikkaan että varsinkin nuoret alkavat enemmän ja enemmän käyttämään maksullisia.. halpaa mennä vaikka viroon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voiko myös mies nostaa kanteen sillä perusteella, että hän ei ollut suoritettuun aktiin antanut nimenomaista suostumustaan? Halukkuushan ei ilmeisesti riitä, vaan juuri suostumus vaaditaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tai entä jos kumpikaan ei ole antanut suostumustaan? Rangaistaanko heitä molempia? Onko tämäkin yleisen syyttäjän alainen rikos vai riittääkö tässä asianomistajuus?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Luulisi, että voi.

Asiassa tulisi myös tarkastella kysymystä siitä, minkä tasoiseen seksiin (hyvä/huono -asteikolla 1-10) henkilö on tosiasiallisesti antanut suostumuksensa ts. minkä tasoista seksiä henkilön on ollut perusteltua olettaa saavansa suostumuksensa seurauksena.

Seuraava kampanja käydäänkin sitten huonoon seksiin suostuneeksi tulleiden oikeuksien puolesta.

#ensuostunuthuonoon2020

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voivathan molemmat olla miehiä. Polyamorisessa yhdynnässä tilanne on mutkikkaampi; ilmeisesti osallistujien on annettava useampia suostumuksia erilaisten kombinaatioiden varalta.

Ilmeisesti on vaadittava suostumus erikseen myös kaikkien anatomisten alueiden suhteen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ja niille, jotka haluavat uuden lainsäädännön myötä videovarmistuksen suostumukselliselle seksille, pitää Axl Smith kursseja huokeaan hintaan. Kurssilla ei tosin käsitellä kuvaukseen suostumista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tiedot huumorin kuolemasta ovat olleet ennenaikaisia ja liioiteltuja.

On myös huomioitava, että suostumus seksiin on ideana vanhaa perua. Kun seksi rajattiin vain aviovuoteeseen, saatettaneen katsoa, että avioliiton solmiminen (avioliittosopimus) oli voimassa oleva suostumus seksiin aviopuolisen kanssa. Ehkäpä tähän käytäntöön joudutaan palaamaankin tässä suostumskysymyksessä? Pelkään muutoin seksibyrokratian paisumista aloituksessa kuvatulla tavalla.
Olikos muuten Iranissa käytössä muun ohessa lyhytaikainen pika-avioliitto mahdollisesti määritellyiksi tunneiksi? Onko edistys siellä meitä edellä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kun seksi rajattiin vain aviovuoteeseen, saatettaneen katsoa, että avioliiton solmiminen (avioliittosopimus) oli voimassa oleva suostumus seksiin aviopuolisen kanssa. Ehkäpä tähän käytäntöön joudutaan palaamaankin tässä suostumskysymyksessä?"

Tähän Jääskeläinen on ilmeisesti saanut asiantuntija-apua Ghanasta tai Lesothosta, koska on niin yksi yhteen ajatukset.
"Ghanaian law, for example, states that “consent given by husband or wife at marriage, for the purposes of marriage, cannot be revoked,” unless the parties are divorced or legally separated. In Lesotho, spousal rape is only illegal if the perpetrator also uses abusive language, violence, or threats."
http://www.revelist.com/world/countries-marital-ra...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä, Iranissa Imaami voi hyväksyä määräaikaisen avioliiton, joka purkautuu automaattisesti. Siis tarkoitin, etä avioliitto purkautuu...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tämä laki helpottaa baarikärpästen elämää kummasti. Jos kostean baari illan jälkeen herää täysin tuntematon kainalossa, selviää monelta vaivaannuttavalta asialta kun soittaa poliisit hakemaan tämän pois.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jenkeissähän näitä "yes means yes" -lakeja on otettu käyttöön vuodesta 2014. En ainakaan vielä huomannut, että niitä oltaisiin perumassa. Kaikesta päätellen ne ovat laajentumassa.

Saturday Night Live pilkkasi parikyt vuotta sitten hyvin samaan tyyliin kuin tämä blogi tuon "yes means yes" -käsitteen alkuperäisiä laatijoita. Jos tämä blogi nauratti niin varmaan naurattaa sekin sketsi. Tässä välissä, kun kampusraiskauksista kehittyi laaja ja vakava ilmiö, harvaa enää tosin jenkeissä naurattaa tuo sketsi.
http://snltranscripts.jt.org/93/93bdaterape.phtml

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Konseptihan ei ole vaikea. Haasteet lainsäädännön suhteen liittyvät näyttökysymykseen. Asennekasvatuksen kannalta on kuitenkin hyvä puhua asiasta ja suostumuksesta. Tämä video selvittää mielestäni asian hyvin.

https://youtu.be/pZwvrxVavnQ

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asennekasvatusta toki tarvitaan, ja brittipoliisin video on hyvin looginen ja asiallinen.

Suomen kieli kuitenkin askarruttaa tässä asiassa. Voiko jollekulle tosiaan syntyä nykylainsäädännöstä sellainen kuva, että seksi ilman toisen osapuolen suostumusta ei olisi kielletty? Jos voi, niin kai niitä sanoja sitten pitää lisätä.

Toimituksen poiminnat