Marcus Petäjä Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia.

Punamulta kunniaan

  • Punamulta kunniaan

Kohta alkavat hallitusneuvottelut. Niitä johtaa suurimmaksi puolueeksi äänestetyn SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. 

Keskusta ilmoitti jo haluavansa oppositioon. Kokoomuksella on kova hinku taas hallitukseen eivätkä perussuomalaisetkaan ole sulkemassa mitään ovia. Vihreät ja vasemmisto istuisivat mielellään hallituslekkerin penkeillä.

Kokoomus ei kuulemma jousta tippaakaan talouspoliittisista vaatimuksistaan. Perussuomalaisten nousu hallitukseen sysäisi varmaankin vihreät oppositioon. 

Kokoomus ajoi omaa talouspolitiikkaansa viime hallituskaudella ja siitä sai kärsiä keskusta. Näin tapahtui myös hallituskaudella 2007-2011. Tarvitaanko vielä kolmas kerta toden näyttämiseksi vai onko keskusta jo oppinut läksynsä?

Jos SDP päätyy nyt kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen, on selvä, että sijaiskärsijäksi nousevat demarit.
Sitä kai kokoomus haluaa. Olla kukkona tunkiolla. Pitääkö nyt kostaa koko Kekkosen aikainen oppositiossa olo?

Kunpa Rinne nyt hoksaisi pyytää kepua hallitukseen. Heikentynyttä keskustaa olisi demareiden helpompi hallita ja sen olo hallituksessa toisi kenties jotain jatkuvuuden tunnetta niille, jotka pitivät edellisen porvarihallituksen menosta. Näin hallitukseen saataisiin myös vihreät ja vasemmisto, sillä keskustan kanssa nämä voisivat varmasti neuvotella.

Kokoomus on nyt istunut Holkerista saakka lähes jokaisessa hallituksessa. Ja se näkyy. 
On huostaanottobisnestä, indeksiin sitomattomia sosiaalitukia ja heitteille jätettyjä vanhuksia. 
Silti yrittäjät, työnantajat sun muut nillittävät, että on ay-liikettä ja kaikenmaailman kommunistista rajoitetta vapaan ja markkinaliberaalin kapitalismin tiellä. 

Sen kitinän sijaan tuon sektorin tulisi tehdä sitä, mikä sen velvollisuus on, eli tahkoa rahaa. Toisin sanoen keksiä vetäviä vientituotteita. Toimia luovasti siinä toimintaympäristössä, mikä nyt on vallalla. Mutta tämän  sijaan se pakoilee vastuutaan valituksen taakse siitä kuinka korkeat verot ovat ja työntekijöitä ei saa potkia pois, kun huvittaa. Eipä niitä veroja tarvitsisi nostaa jos vienti vetäisi. Eli katsoisivat peiliin.

Siksipä toivonkin, että Rinne ja keskustan nykyinen ja tuleva puheenjohtaja paiskaisivat kättä ja toteaisivat, että Kekkonen oli sittenkin oikeassa kokoomuksen hallitukseen pääsystä.

Punamullalla on tämä maamme rakennettu. Sen avulla sitä tulisi jatkossakin rakentaa. 

Niin, ja otetaan nyt mukaan vielä se vanha, kunnon RKP, että saadaan varmasti määräenemmistö. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat