Sortava instagram-eduskunta

Sanotaan, että eduskunta on Suomen kansa pienoiskoossa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Todellisuudessa siellä on tietysti vain tiettyjen kansanryhmien ja ajatustapojen omaavien ihmisten edustajia valvomassa näiden etuuksia. 

Mutta vaikuttaa tuoreessa eduskunnassamme olevan, kauniisti sanottuna, hieman epäilyttävääkin ainesta.

Nimittäin jo ensimmäisenä istuntopäivänä vasemmiston kansanedustaja Veronika Honkasalo oli tukehtumassa eduskunnan kahvilassa toksiseen maskuliinisuuteen. Siellä ne miehen pannahiset istuivat keskenään kahvipöydässä keskustelemassa. Olivat vielä mokomat keski-ikäisiä.
Joku ehti siellä sosiaalisessa mediassa kirjoittamaan, että mene hyvä nainen niiden miesten joukkoon juttelemaan. Mutta kuulemma sukupuolittuneiden rakenteiden purkaminen ei ole naisten vastuulla.

Seuraavana päivänä Iiris Suomela, tuo ardentti feministi, tuli valkoisen, keski-ikäisen heteromieskansanedustajan noteeraamaksi ulkonäkönsä ansiosta. Onneksi konservatiivisesti pukeutuva kansanedustaja-Suomela kiirehti vakuuttelemaan äänestäjäkunnalle, että hänellä on myös muita kykyjä. Se jää nähtäväksi.

Sääli, että feministipuolueen Katju Aro ei päässyt eduskuntaan. Hänestä, Iiriksestä ja Veronikasta olisi muodostunut oikeamielisyyden valovoimainen troikka patriarkaatin ummehtamaan eduskuntalaitokseen.
Nämä kolme tytärtä olisivat viskoneet alta aikayksikön Wäinö Aaltosen sortavan maskuliiniset patsaat pois eduskunnan suuresta salista. Ja kääntäneet sen ainoan, lasta pitelevän naisen, etuosan kaikkien nähtäväksi. 

Onhan sitä epäilyttävää ainesta toki kansassakin. Eiväthän perussuomalaiset olisi muuten näin jytkyttävästi menestyneet. On hauska nähdä kuinka Herra Hakkaraiselta luonnistuu ranskan kielen liaisonit EU-parlamentin käytävillä ja kabineteissa. Jos hänet sinne valitaan. Muutama konjakkiryyppy ja arvon metsurimme alkaa varmasti puhua kielillä. Johan Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junker on ymmärtänyt, ettei ilman hiilivetyjä työpäivästä selvitä. Siellä sitten herrat veisaavat yhdessä marseljeesia, kun täällä koti-Suomessa instagram-neitoset taistelevat juuri tällaisia toksisia patriarkaatteja vastaan.

Onneksi nämä neitoset osaavat toivon mukaan ottaa ilon irti elämästä ainakin vapaa-aikanaan. Edessä on pitkä istuntotauko, ja se on hyvä käyttää kivaan matkailuun kansanedustajan palkalla. Voi lennellä sinne, tänne ja ajella siellä sun täällä. Ja muistaa ottaa matkalla mahdollisimman monta selfietä. Jaksaa sitten syksyllä taas taistella sorrettujen puolesta eduskunnan miesvoittoisessa maailmassa kanssasisarien kanssa, mikäli ne äänestysnapit toimivat. 

Mutta hei! Nyt otetaan eduskuntaan pääsyn johdosta skumpat ja selfiet! 

 

MarcusPetj
Turku

Geologi, jolla on humanistisia harrastuksia. Kirjoitukseni kertovat enemmän minusta kuin käsittelemistäni asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu